Connect with us

Kosovo

U Prizrenu održana tribina na temu “Izazovi Bošnjačke regionalne suradnje”

Objavljeno

-

U subotu, 13. maja, u Bošnjačkom kulturnom centru u Prizrenu održana je tribina pod nazivom “Izazovi Bošnjačke regionalne suradnje”. Panelisti na tribini bili su čuveni komandir 4. slavne muslimanske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, Nezim Halilović Muderris, i major 7. muslimanske brigade Armije Republike Bosne i Hercegovine, Harun Hodžić. Tribina je organizirana od strane Bošnjačke Zajednice Kulture “Preporod”.

Tema tribine bila je od izuzetne važnosti za bošnjačku zajednicu, posebno u regiji. Panelisti su naglasili važnost regionalne suradnje, koja bi mogla doprinijeti miru i stabilnosti u regiji. Istakli su kako je važno da bošnjačka zajednica bude aktivno uključena u procese regionalne suradnje i kako bi trebalo potaknuti veću suradnju među bošnjačkim zajednicama u regiji.

Muderris se osvrnuo na svoje iskustvo kao komandant 4. slavne muslimanske brigade, istaknuvši kako je vojna suradnja u vrijeme rata bila ključna za preživljavanje bošnjačke zajednice u Bosni i Hercegovini.

Hodžić se osvrnuo na svoje iskustvo u mirovnim misijama, naglasivši kako je međunarodna i regionalna suradnja ključna za stabilnost regije.

Na tribini o “Izazovima Bošnjačke regionalne suradnje: u Prizrenu, prisustvovao je i Enis Imamović iz Novog Pazara, koji je naglasio važnost regionalne suradnje za razvoj bošnjačke zajednice. Govoreći o svom iskustvu u Novom Pazaru, Imamović je istakao kako je važno da se bošnjačke zajednice u regiji povezuju i surađuju kako bi se zajednički suočile sa izazovima.

Tribina je privukla brojne sudionike, gdje su se svi složili da je regionalna suradnja ključna za napredak i razvoj bošnjačke zajednice, te kako bi trebalo potaknuti veću suradnju i razmjenu iskustava među bošnjačkim zajednicama u regiji.

Organizatori su se zahvalili panelistima i učesnicima, uz napomenu da će nastaviti sa organizovanjem tribina i događaja koji će podsticati suradnju i razmjenu iskustava među bošnjačkom zajednicom u regionu.

(KosovoPress)