Connect with us

Kosovo

Šverc na sjeveru – “Spriječen nelegalan ulazak nafte i duvana”

Objavljeno

-

Borba protiv krijumčarenja od strane kosovske carine ima pozitivan uticaj na državni budžet i bolji učinak redovnog poslovanja u zemlji, prenosi Ekonomia Online.

Portparol kosovske carine Adriatik Staviljeci rekao je da su carinske jedinice u ovom periodu uspjele da spreče veliki broj slučajeva, što je, kako kaže, direktan rezultat angažovanja Carine.

„Carina je tokom ove godine u pogledu suzbijanja šverca uložila maksimalne napore da minimizira posljedice šverca i u svim ovim aspektima carinske jedinice su se borile protiv šverca i uspješno su uspjele da spreče niz slučajeva. Mogu da kažem da je učinak prihoda koje imamo izuzetno dobar i da je uticao na podršku legitimnih biznisa. Šverc ne samo da šteti budžetu Kosova, već je šteta i za druge biznise“, rekao je Stavileci.

Sjever Kosova ostaje problematičan tvrdi Staviljeci.

„Imamo slučajeve šverca, na Eljezit Hanu (Đeneral Janković), Vrbnici i u sjevernom dijelu. Na sjeveru međutim, postoje neke političke specifičnosti koje se odnose na ove teme, ali sada je krijumčarenje nafte i duvana gotovo nemoguće, jer se Carina borila protiv ovih pojava“, rekao je Staviljeci.

(RTK2, Ekonomia online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply