Connect with us

Kosovo

Svečlja: Kosovska policija sprečila teroristički napad

Objavljeno

-

Kosovska policija sprečila je teroristički napad, saopštio ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja.

On je rekao da je zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica kosovske policije i dobijenim informacijama, danas, na oko 100 metara od opštine Zvečan, identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka u kome su otkrivene veće količine oružja, razne eksplozivne naprave i municija, uključujući Zolju, Osu, eksplozive, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe.

„Sva ova sredstva su bila namenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo. Ovo je još jedan dokaz da Srbija kroz ovakve grupe i organizacije ima za cilj da destabilizuje našu zemlju“, napisao je Svečlja na Fejsbuku.

On je najavio da Kosovska policija, zajedno sa svim drugim bezbjednosnim agencijama, nastavlja da se zalaže za sprečavanje svakog mogućeg akta koji ima za cilj “podrivanje bezbjednosti naše zemlje”.

„Ovaj slučaj potvrđuje informaciju koju su dobile bezbednosne institucije Republike Kosovo da su tokom posljednjih nedjelja automobili i druga vozila sa vojnim oružjem ušla na Kosovo sa teritorije Srbije“, napisao je dalje Svečlja.

(RTK2)