Connect with us

Lokalne

Svečlja i Krasnići: Zatvorili smo u Dragašu četiri paralelne opštine (Video)

Objavljeno

-

Ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići saopštio je da su u selu Vranište u Dragašu zatvorili četiri paralelne opštine. On je naglasio da su u ovom selu nezakonito delovali i izdavali dokumente za opštinu Prizren, Suva reka, Orahovac i Dragaš.

„Danas smo u selu Vranište u Dragašu zatvorili četiri paralelne opštine koje rade na crno svih ovih godina. U ovom selu su delovali nezakonito i izdavali dokumente za opštine Prizren, Suva Reka, Orahovac i Dragaš. Od danas više ne radi. Republika Kosovo je unitarna država i kao takva neće dozvoliti nikakav neustavni paralelizam“, rekao je Krasnići.

U međuvremenu, ministar Svečlja je rekao da će se protiv zločina boriti u svakom kutku Kosova, a prema njegovim riječima, “jedina institucija Srbije u Republici Kosovo biće ambasada u Prištini”.

“Kao što smo obećali, protiv kriminala, protivzakonitosti i svakog kršenja zakona borićemo se na svakom uglu Kosova. Na Kosovu će postojati legitimna tela koja će služiti svim građanima bez razlike. Za Srbiju nema mjesta osim njene ambasade u Prištini”, naglasio je Svečlja.

(RTK)