Connect with us

Kosovo

Sveçlja: 50 odsto policajaca u ostavci nije služilo Kosovu, uključujući i Đurića

Objavljeno

-

Broj policajaca koji su dali ostavke nije mali – 578. Ali u stvarnosti je broj policajaca koji su služili Kosovu bio mnogo manji“ – kazao je ministar unutrašnjih poslova, Xhelalj Sveçla. Optužio je bivše policajce sa sjevera, poput komandira, Nenada Đurića i šefa operative, Aleksandra Filipovića, da su služili Srpskoj listi i Vučiću, te saopštio da oni neće moći da se vrate u KP.

“Ne postoji mogućnost da se vrate u Policiju Kosovo, oni su i dalje pod istragom. Nenad Đurić više ne može da se vrati u Policiju Kosovo”, kazao je Sveçla u sinoćnom gostovanju na T7.

Nakon što je ostavke podnelo 578 Srba – pripadnika Policije Kosovo, Sveçla kaže da najmanje 50 odsto nije služilo Kosovu, već Srbiji, prenosi Gazeta Express.

Sa druge strane, tvrdi da su neki od njih podneli ostavke pod velikim pritiskom Srbije.

“Stisnuti i poniženi, podnjeli su ostavke. Negdje 50% ovih policajaca uopšte nije bilo u službi Policije Kosovo“, rekao je Sveçla.

Ujedno je ocijenio da Policiji Kosova neće nedostajati policajci poput Nenada Đurića. Jer, kako kaže, ni on nije služio Kosovu.

“Nenad Đurić je učestvovao na sastancima Saveta bezbednosti Srbije. Policiji Kosova uopšte neće nedostajati Đurić i Filipović… To su bili policajci koji su služili Srpskoj listi, Beogradu, Vučiću“, izjavio je Sveçla, prenosi Express. prenosi Express.

(Gazeta express, Kossev)