Connect with us

Kosovo

Sejdiu: Preduzeti mjere protiv zdravstvenih radnika koji odbijaju da se vakcinišu

Objavljeno

-

Predsjednik Ljekarske komore Kosova Pljeurat Sejdiu izjavio je da protiv zdravstvenog osoblja, koje odbija da primi vakcinu protiv koronavirusa, treba preduzeti mjere, prenosi Ekonomija onlajn.

Sejdiu je istakao da je suočavanje sa novim talasom epidemije neizbežno, ali da će u mnogome zaštita zavisiti od broja onih koji su prelježali zarazu, kao i broja vakcinisanih građana.

Predsjednik Ljekarske komore je upozorio da bi nedisciplina građana u poštovanju mjera za suzbjanje pandemije, mogla da dovede do novog zatvaranja, za koje neće moći da bude optužena Vlada.

“Ako dođe do zatvaranja, sami se zatvaramo, a ne zatvara nas Vlada. Svjedoci smo nepoštovanja mjera, čak i kad je vakcinacija u pitanju. Problemi su nastali i zbog nezainteresovanosti stanovništva da dostignemo 60 odsto vakcinisanih. Poziv institucija, uključujući i Ministarstvo zdravlja stanovništvu mora biti odlučnije, jer može doći do problema u povećanju broja zaraženih”, rekao je Sejdiu.

Prema njegovim riječima, glavni problem je što određeni broj zdravstvenih radnika odbija da se vakciniše.

“Mislim da bi Vlada trebala da preduzme restriktivne mjere u većini slučajeva kod zdravstvenih radnika, koji odbijaju da se vakcinišu. Mnoge zemlje su preduzele korake, koji se ne mogu smatrati kršenjem ljudskih prava već održavanjem zdravstvenog sistema, poput neplaćenog odsustva radnicima koji nisu vakcinisani”, rekao je Sejdiu.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply