Connect with us

Lokalne

Sejdilar: Vlada se obavezala da će izvršiti institucionalni pritisak na “KEDS”

Objavljeno

-

Delegat u S.O. Dragaš Nedžimidin Sejdilar sastao se danas sa zamjenikom ministra ekonomije Getoarom Mjeku, sa kojim je razgovarao o problemu sa strujom u selima Restelica, Zlipotok, Kruševo, Globočica, Orćuša, Vraništa, Mlike i Kukaljane.

Sastanak je održan uz podršku premijera Kurtija na zahtjev Sejdilara.

“Uz podršku premijera Kurtija na moj zahtjev, danas sam se sastao sa zamjenikom ministra ekonomije Getoar Mjeku, i razgovarali smo o problemu mještana sela Restelica, Zlipotok, Kruševo, Globočica, Orćuša, Vraništa, Mlike i Kukaljane o problemu nestabilne električne energije”, istakao je Sejdilar.

Sejdilar je obavjestio zamjenika ministra o stanju na terenu, o dotrajaloj trasi koja snabdeva pomenuta sela i dobio obećanja da će Vlada svojim autoritetom u skladu sa zakonima izvršiti institucionalni pritisak na “KEDS”.

“Sastanak je bio vrlo konstruktivan, na sastanku sam obavjestio zamjenika ministra o stanju na terenu, o dotrajaloj trasi koja snabdeva pomenuta sela i da ista datira još od perioda Jospa Broza Tita.
Vlada preko ministarstva Ekonomije i Regulatornog tijela za Energetiku obavezala se da će svojim autoritetom u skladu sa zakonima izvršiti institucionalni pritisak na “KEDS” da u što kracem vremenskom intervalu sanira postojeću mrežu i izvrši rekonstrukcije kako bi mještani naših sela mogli živeti normalnim životom dostojan čovjeka, koji podrazumjeva poštovanje osnovnih ljudskih prava, dostojanstvo, slobodu i pravičnost”, kazao je delegat Nedžmidin Sejdilar.

Na kraju, Sejdilar poručuje da je važno težiti društvu u kojem svako može živeti bez diskriminacije i uživati u osnovnim životnim potrebama za koje se on zalaže svim svojim snagana.