Connect with us

Lokalne

Sejdilar: Sаbotirаnje Gore pred popis

Objavljeno

-

Reakcije ne prestaju nakon pisanja bugarskih medija da bugarska zajednica na Kosovu broji oko 15.000 ljudi koji žive u 20 sela u opštini Dragaš i 19 sela u opštini Prizren. Saopštenje je upitio i delegat u S.O. Dragaš Nedžmidin Sejdilar, koje vam prenosimo u cijelosti kako je stiglo na naš mail.
.
SABOTIRANJE GORE PRED POPIS
.
Poštovani građani,
Dolazak potpredsednice Bugarske Ilijane Jotove “neradnim” danom u Opštinu Dragaš pokazatelj je neiskrenih namera prema Goranskoj zajednici. Izjavom agencije BTA, u Bugarskim medijima sa nacionalnom frekvencijom o postojanju Bugara u 20 sela u Opštini Dragaš, je ništa više sem podmetanje kukavičjeg jaja, koje ima za cilj da rasturi slogu u Gori na predstojećem popisu koji se treba održati u poslednjoj trećini 2023.godine. Ovo je još jedan pokušaj uništenja i istrebljenja nas Goranaca koji na prostorima sadašnje Gore živimo duže od osam vekova pod istim imenom koje i danas koristimo.
Poštovani građani, ja kao legalno izabrani predstavnik Goranaca u Skupštini Opštini Dragaš pozivam Vas na slogu, smirenost, strpljivost i jedinstvo jer je to jedini način da svetu pokazemo ko smo i odbranimo svoj ponos i dostojanstvo. Neka svima bude jasno da smo postojali, postojimo danas i postojaćemo.
Iskoristio bih priliku i da pozovem sve uticajne ljude iz Goranske zajednice da se organizujemo kroz okrugle stolove, diskusije, debate i pripremimo našu Goransku zajednicu za predstojeći popis kojim ćemo bez sumnje pokazati da nas ne mogu razbiti kojekakvim ponudama i malverzacijama.
.
S’ poštovanjem
Nedžmidin Sejdilar
Odbornik S.O. Dragaš
Pokret za Gora
.
Stavovi izrečeni u ovom tekstu odražavaju autorovo lično mišljenje, ali ne nužno i stavove radio Gore.