Connect with us

Lokalne

Sead ef. Islamović održao predavanje u prepunom domu kulture u Dragašu

Objavljeno

-

U Dragašu je u nedjelju održana ljetna tribina u organizaciji Islamske zajednice Kosova, Odbor regije Gora, na kojoj je predavač bio Sead ef. Islamović.

Sala je po prvi put bila puna u parteru, ali i na balkonu gdje su bile žene. Slobodnog mjesta nije bilo pa su mnogi sjedeli na podu ispred stolica, stajali sa strane, čak ih je na desetine bilo koji su sjedeli na bini oko predavača.

Sead ef. Islamović predavanje u Dragašu

Na početku predavanja, Islamović je kazao da zapravo nema potrebe da dolazi i drži predavanja kada Gora već ima Miralema Misinija, aktuelnog predsjednika IZ regije Gora.
“Hoćete li da vam otkrijem tajnu? Kada imam nekih pitanja na koja ne mogu odgovoriti, obraćam se upravo njemu, da on potraži odgovor ili da mi on odgovori“, kazao je Islamović.

Ovo predavanje i zainteresovanost vjernika pokazuju da nedostaju tribine i predavanja ovog tipa, u Domu kulture i drugim sličnim centrima, gdje je ulaz besplatan i odvojen za žene. To se moglo vidjeti po izuzetnom odzivu i prepunoj sali uz prisustvo vjernika iz svih sela Gore.

Pored Seada ef. Islamovića, imama iz Novog Pazara, prije nekoliko dana Goru je zijaretio i Haris ef. Kalač, imam džemata Sandžak u Dortmundu, koji je održao predavanje u Restelici.

Haris ef. Kalač predavanje u Restelici

Haris ef. Kalač predavanje u Restelici