Connect with us

Lokalne

Saopštenje opštinskog savjeta za bezbjednost

Objavljeno

-

Saopštenje za medije opštinskog savjeta za bezbjednost zajednica za sprečavanje i lokalizaciju potencijalnih požara na teritoriji opštine Dragaš

Poštovani građani,

Na sjednici Opštinskog savjeta za bezbjednost zajednica, između ostalog, razgovarano je o zabrinjavajućoj situaciji izazvanoj nedavnim požarima na pojedinim djelovima teritorije opštine Dragaš.

Gradonačelnik opštine i OSBZ-a, g. Bexhet Xheladini, u saradnji sa članovima ovog savjeta, preduzeli su hitne mjere za rješavanje ove situacije. Stoga pozivamo sve građane i zajednicu da nam se pridruže u nastojanju da očuvamo našu sigurnost i imovinu.

Savjetujemo građanima da budu oprezni i prijave svaki incident ili sumnjivu radnju koja može uticati na izbijanje požara, kako bismo na vrijeme djelovali i kako bismo ih spriječili. U slučaju eventualnog ponovnog širenja požara, apelujemo na stanovništvo da se masovno mobiliše da pritekne u pomoć našim vatrogascima, koji bez vaše pomoći ne mogu lokalizovati požare.

Ne možemo dozvoliti da nemarne ili namjerne radnje ugroze našu ukupnu sigurnost. Osim štete na nacionalnoj i privatnoj imovini, požari zagađuju okoliš i oštećuju biljni i životinjski svijet prirode, ugrožavajući zdravlje i sigurnost građana.

Mi kao lokalne vlasti, zajedno sa OSBZ-om, nastavit ćemo pratiti situaciju i preduzimati potrebne korake kako bismo osigurali sigurnost i dobrobit naših građana.

Unaprijed se zahvaljujemo na saradnji u ovoj važnoj stvari za sve. Zajedno možemo promijeniti situaciju i zaštititi našu opštinu od mogućih opasnosti.

Sa poštovanjem,
Opštinski savjet za bezbjednost zajednice
Predsjednik: Bexhet Xheladini