Connect with us

Kosovo

Samoopredjeljenje: Skandalozna odluka, naša lista će biti verifikovana

Objavljeno

-

Pokret Samoopredjeljenje je saopštio da je glasanje Centralne izborne komisije za preporuku Kancelarije za verifikaciju političkih subjekata skandalozno, kao i to da je predsjednica CIK-a Valjdete Daka pod pritiskom pojedinih političkih stranaka.

„Glasanje u CIK-u potvrdilo je ono što smo govorili već nekoliko dana, Valjdeta Daka deluje pod pritiskom i pod kontrolom pojedinih političkih stranaka. Koliko je velika kontrola koja se vrši nad Dakom i preko nje nad CIK-om, pokazuje da po prvi put predsjednica CIK-a nije odobrila preporuku Kancelarije za verifikaciju političkih subjekata, već je oborila“, naveo je Pokret Samoopredjeljenje u objavi na Fejsbuku.

Ističe se da je Kancelarija za verifikaciju preporučila da se o listama stranaka glasa u paketu „ali je CIK doneo antiinstitucionalnu odluku i zatražio da se liste glasaju jedna po jedna“.

Naglašava se da je jedina svrha te odluke bila upućena Pokretu Samoopredjeljenje, ali da je podrška građana od kojih više od polovine podržava tu stranku, izrazila volju za promjenama.

„Sve stare stranke koje su preuzele državu zajedno sa Valjdetom Daka nemaju toliko podrške kao Pokret Samoopredejljenje. Stoga njihovi napori da zaustave Pokret neće uspeti. I ovog puta smo se pokazali svoj princip kao i uvjek, a pošto smo željeli da se o listama glasa potpuno bez predrasuda, glasali smo za liste drugih političkih subjekata, uprkos korupciji i lošem upravljanju koje oni predstavljaju“, dodaje se u objavi.

Dodaje se da Samoopredjeljenje nije iznenađeno takvim ponašanjem, jer je ono isto 20 godina.

„Situacija se radikalno promjenila i njihova strepnja i panika mogu pokrenuti ilegalne i antidemokratske akcije, ali i to će se završiti“, dodaje se u objavi.

Samoopredjeljenje će nastaviti sa zakonskom procedurom i uložiti žalbu IPŽP-u na nepravednu odluku CIK-a.

„Uvjereni smo da će 14. februara naša lista biti verifikovana, izglasana i pobednička sa svim imenima, jer smo u pravu“, poručuju iz Pokreta Samoopredjeljenje.

(Kosovo, online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply