Connect with us

Kosovo

Režepi: Promjenila sam stav o istopolnim brakovima, sada podržavam

Objavljeno

-

Potpredsjednica vlade Emilija Redžepi promjenila je stav o istopolnim brakovima koje je ranije osuđivala, i nakon zahtjeva aktivista LGBT zajednice za njenu smjenu ističe da ih ipak podržava, piše Gazeta Ekspres.

Redžepi je 2019. godine rekla da je protiv istopolnih brakova, a danas je izjavila da podržava ljudska prava zasnovana na evropskim konvencijama.

“Ta izjava je bila ranije. Ali ja se pridržavam svih evropskih konvencija o ljudskim pravima i podržavam sve njih u skladu sa evropskim konvencijama. Uzela sam ih za primer, to su ljudska prava i oni sami odlučuju”, istakla je Redžepi.

Aktivisti LGBT zajednice zatražili su od premijera Aljbina Kurtija da hitno smjeni potpredsjednicu vlade Emiliju Redžepi. Dve organizacije aktivista za zaštitu prava LGBT zajednice ukazale su na homofobne stavove Redžepi.

“Od premijera Aljbina Kurtija zahtevamo hitno razrešenje Emilije Redžepi sa funkcije potpredsjednice vlade i imenovanje osobe kojoj je zaštita ljudskih prava ugrađena u misli i postupke bez izuzetka. Emilija Redžepi je 2019. godine izjavila je da je protiv istopolnih brakova. To dokazuje da ima homofobne stavove i ne vjeruje u jednakost svih ljudi”, kaže se u saopštenju ovih organizacija.

(Gazeta ekspres, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply