Connect with us

Lokalne

Restelica: Obustavljeni radovi na čaršiji, mještani ljuti na izvođače radova i nadležne

Objavljeno

-

U Restelici su prije oko mjesec dana počeli radovi na zamjeni betonskih kocki na čaršiji. Stare betonske kocke su izvađene, a čaršija i prilaz su raskopani.

Sezona je počela, dijaspora već pristiže, a čaršija nije spremna i u radovima je. Mještani se žale da se od samog početka radovi odvijaju loše i sa prekidima. Nisu zadovoljni urađenim kao i samim načinom izvođenja radova. Poseban bijes izazvala je potpuna obustava radova.

“Radovi se odvijaju loše i sa prekidima i dosad urađeno nije kako treba, a i sam način izvođenja radova nije dobar. Od Bajrama radovi su u potpunosti obustavljeni, skoro sedam dana ništa nije urađeno. Uskoro dolazi dijaspora a čaršija je iskopana”, kazao je naš sagovornik.

Neki mještani strahuju da će radovi ostati nedovršeni.

“U Restelici se to uvijek dešava, ništa nije završeno kako treba. Možda će radovi ostati nedovršeni”, kaže drugi mještanin za RG.

Pokušali smo da pronađemo odgovor zašto su radovi obustavljeni od strane nadležnih organa u opštini.

U opštini nismo uspjeli da saznamo zbog čega su radovi obustavljeni, jer je bio odsutan direktor nadležnog direktorijata. Iz određenih nezvaničnih izvora saznajemo da opština ima problem sa firmom koja izvodi radove. S druge strane, iz firme kažu da imaju problem sa pojedinim mještanima, koji im ne dozvoljavaju da rade.