Connect with us

Hronika

Pritvor za osumnjičene u slučaju maltretiranja djeteta u vrtiću u Кosovu Polju

Objavljeno

-

Osnovno tužilaštvo u Prištini je podnijelo zahtjev za određivanje mjere pritvora okrivljenima N.M. i N.H. zbog krivičnih djela loše postupanje tokom vršenja službenih dužnosti ili javnih ovlašćenja i laka telesna povreda, saopšteno je medijima iz ove institucije.

Zbog sumnje na maltretiranje djeteta u jednom od vrtića u Кosovu Polju, a nakon objavljivanja video snimka u medijima, nadležni tužilac je ovlastio policiju da preduzme neophodne istražne radnje.

“Kako su na ovom predmetu u koordinaciji sa institucijama angažovani i drugi nadležni organi, tako da je po okončanju predistražnih radnji tužilac doneo rješenje o određivanju pritvora navedenim licima u trajanju od 48 sati”, navedeno je u saopštenju.

Po nalogu državnog tužioca, djete je najpre upućeno na neophodne medicinske preglede. Na osnovu njihovih rezultata sumnja se da su okrivljeni, zloupotrebom službenih dužnosti, namerno i sa ciljem nanošenja telesnih povreda, povređenog maloletnika nasilno povukli za ruke i da su mu tako naneli lakše telesne povrede.

(Radio Kim)