Connect with us

Kosovo

Pripadnici KBS-a nastavljaju operaciju traganja i spasavanja u Turskoj

Objavljeno

-

Pripadnici Kosovskih bezbjednosnih snaga nastavljaju operaciju traganja i spasavanja osoba u zemljotresom pogođenoj turskoj provinciji Hataj.

Ministar odbrane Kosova Armend Mehaj podsjetio je da se kontigentu KBS-a pridružilo šest članova Kosovskog udruženja za potragu i spasavanje koji zajedno sa organizacijom AKUT nastavljaju potragu za mogućim preživjelima u ruševinama višespratnica.

“ Specijalisti urbane potrage i spasavanja, timovi hitne medicinske pomoći i jedinica K9 KBS-a ( jedinica pasa tragača), sa velikom posvijećenošću i profesionalizmom obavljaju operacije potrage i spasavanja u koordinaciji sa turskim vlastima i spasilačkim timovima iz različitih zemalja svijeta.

Narednih nekoliko sati je presudno, pa se nadamo da će biti pronađeno još preživjelih”, napisao je ministar Mehaj na facebook-u.

Pripadnici Kosovskih bezbjednosnih snaga koji učestvuju u spasilacckoj misiji u Turskoj uspjeli su, da do sada, iz ruševina žive izvuku dvogodišnje dijete i njegovu majku.

U Turskoj i Siriji, od posljedica snažnih zemljotresa koji se dogodio u ponedeljak, 6. februara, život je izgubilo više od 21.000 ljudi.

Uveče istog dana, kontingent Kosovskih bezbjednosnih snaga je krenuo ka Turskoj u pomoć ovoj zemlji.

(Radio Kosovo 2)