Connect with us

Kosovo

Premijer Kurti: Svim građanima Republike čestitam Dan nezavisnosti

Objavljeno

-

Na 14. godišnjicu nezavisnosti Republike Kosovo, premijer Albin Kurti zajedno sa predsjednikom zemlje Vjosom Osmanijem i predsjednikom Skupštine Glaukom Konjufcom učestvovao na svečanom podizanju zastave Republike Kosovo uz intoniranje državne himne.

Nakon podizanja zastave Republike Kosovo, premijer Kosova je svim građanima zemlje čestitao Dan nezavisnosti.

Premijer je u govoru pred medijima rekao da dok slavimo, radujemo se i čestitamo jedni drugima, ne možemo a da se ne prisjetimo onih koji su radili i borili se za slobodu naroda i nezavisnost zemlje.

“Iz glavnog grada Republike ovdje u zajedničkom dvorištu Predsjedništva, Skupštine i Vlade, gdje smo podigli državnu zastavu, nastavljamo ka glavnom gradu ustanka našeg naroda u Prekazu, Kompleks Adema Jašarija, a zatim i grob “predsjednika Ibrahima Rugove i aktiviste Adema Demačija”, rekao je premijer Kurti.

Prisjećajući se svih onih koji su radili i borili i koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj sadašnjosti i budućnosti, premijer Kurti je izrazio zahvalnost svima.

Premijer Kurti će tokom dana učestvovati i na polaganju vijenaca u Memorijalnom kompleksu „Adem Jashari“ u Prekazu, na grobu bivšeg predsjednika dr. Ibrahim Rugova, na grobu aktiviste Adema Demaçija, kao i na drugim događajima organizovanim u povodu obilježavanja nezavisnosti.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply