Connect with us

Kosovo

Prekinuta sjednica CIK-a nakon žustre polemike i optužbi za krađu glasova

Objavljeno

-

Predsjednik Centralne izborne komisije (CIK) Krešnik Radonići prekinuo je sjednicu tog tijela nakon žustre polemike predstavnika Pokreta Samoopredeljenje i Demokratskog saveza Kosova (DSK) i optužbi za zloupotrebu glasova na lokalnim izborima održanim 17. oktobra, prenosi Ekonomija onlajn.

Povod za polemiku Samija Kurtešija iz Pokreta Samoopreljenje i predstavnika DSK Florijana Dušija o manipulaciji u vezi sa glasovima, jeste odluka CIK sa prethodne sjednice o ponavljanju izbora na biračkom mjestu u Kosovu Polju.

Duši se usprotivio ponavljanju izbora na tom biračkom mjestu i zatražio od CIK da u svojim odlukama izbegava da se bavi politikom.

Reagovao je Kurteši koji je rekao da su na tom biračkom mjestu DSK i Demokratska partija Kosova pokrali glasove.

“Policija je odvodila ljude, hapsila je ljude zbog kršenja izbornog zakona, što je krivično djelo. Ovde imamo krivično djelo”, rekao je Kurteši.

Aljim Rama, predstavnik Pokreta Samoopredeljenje u CIK rekao je da izbori na tom biračkom mjestu moraju da budu ponovljeni i da očekuje da tužilac sprovede istragu jer se, navodi, na tom biračkom mjestu dogodilo nešto mnogo ozbiljnije od onoga što se nalazi u izvještaju sekretarijata CIK.

“Zašto je kutija otvorena bez odluke CIK?. Na prošlom sastanku smo tražili istragu”, rekao je Rama.

Policija je na dan lokalnih izbora, 17. oktobra na biračkom mestu u Kosovu Polju oduzela 22 oštećena glasačka listića.

(Ekonomia online, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply