Connect with us

Lokalne

Predsjednik opštine Dragaš Bedžet Dželadini čestitao Dan Goranaca – Đurđevdan

Objavljeno

-

Predsjednik opštine Dragaš Bedžet Dželadini čestitao je Dan Goranaca – Đurđevdan. Prenosimo vam čestitku predsjednika opštine u cijelosti.

“Uz popularni Goranski izraz “Ke da si da si, za Djuren doma da si”, imam zadovoljstvo i poštovanje da, u svojstvu predsjednika opštine Dragaš, celoj goranskoj zajednici koja živi u opštini Dragaša, na Kosovu i u inostranstvu da poželim vam 6. maj, Dan Goranaca.

Ovaj dan, osim što simbolizuje dolazak proleća i odlazak zime, ujedno izražava ljubav koju gajite prema domovini i jedni drugima, vašu odlučnost da živite na svojim ognjištima kao i duhovno osećanje za očuvanje vašeg maternjeg jezika i vaš tradicionalni folklor.

Svima vama stanovnicima gorskog kraja koji ste na ovaj ili onaj način učesnici ove manifestacije, želim vam prijatan provod. Ovu proslavu koja počinje 5. maja popodne i traje skoro nedelju dana želim da vam donesu radost, sreću i prijateljstvo između vas.
Na kraju, dragi naši, ovaj praznik i ostale praznike da uvek slavite kao ravnopravni građani opštine Dragaš. Pozdravljam vas!”