Connect with us

Lokalne

DSV: Pojedinci zarad porodičnih i ličnih interesa sami sklapali koalicije

Objavljeno

-

Demokratska stranka Vatan, članica Koalicije Vakat, saopštila je putem saopštenja za javnost da su Behar Brenoli i Bean Hadžiasan isključeni iz stranke. Kao razloge navode samostalan nastup ovih članova i njihovo delovanje bez ikakvih konsultacija sa organima stranke, suprotno programu stranke, zanemarujući ideju koju ova stranka baštini od svog formiranja.
.
Jedan od glavnih razloga za isključenje je zahtjev CIK-u (Centralnoj Izbornoj Komisiji) potpisan od strane Behara Brenolija, u svojstvu predsjednika Glavnog odbora, za suspenziju, odnosno gašenje Demokratske Stranke Vatan.
.
Prenosimo vam kompletno saopštenje za javnost:
.
Saopštenje za javnost
.
Nakon zadnjih lokalnih izbora desile su se mnoge stvari o kojima nismo htjeli govoriti, obzirom da nisu išle u prilog očuvanju digniteta i autoriteta stranke.
.
Zbog našeg upornog ćutanja i neobraćanja javnosti, mnogi su nas putem medija i društvenih mreža razapinjali, a pogotovo predsjednika DSV-a, naravno u mnogo čemu su imali osnov i razlog.
.
Uprkos mnogim pokušajima i naporima da se neke stvari vrate na poziciju sa koje bi se nastavilo djelovanje i sa koje bi DS Vatan, punim kapacitetom preuzela stvari u svoje ruke, jednostavno nije išlo.
.
Naime, nakon samih lokalnih izbora, kada smo pokušavali zauzeti što bolju pregovaračku poziciju za sklapanje post-izborne koalicije, jer su nas izborni rezultati i povjerenje koje smo dobili od građana Gore obavezali na to, upravo u tom momentu došlo je do prve ucjene.
.
Ovim povodom smo se u nekoliko navrata okupili, ne samo organi stranke, nego i nekoliko aktivista i bivših rukovodioca stranke. Zaključak je bio “ni po koju cjenu ne prihvatiti ucjene i ne glasati za kandidata za dogradonačelnika, predloženog od strane drugog političkog subjekta”.
.
Onda prilikom prijedloga za direktore došlo je do određenog odstupanja od partijskih principa, programa i ideje, pa su pojedinci isključivo zarad porodičnih i ličnih interesa pomislili da sami, mimo partije, mogu sklapati koaliciju. Tako je tadašnji predsjedinik Glavnog odbora DSV-a, Behar Brenoli, otišao kod novo-izabranog gradonačelnika da mu saopšti kako je glas njegove supruge (Merhunise Brenoli) u Skupštini zapravo njegov glas, a ne glas Koalicije Vakat. Od ovoga momenta sva naša snaga i aktivnosti, usmjerene su ka obuzdavanju ovakvih pojava unutar stranke.
.
Sve je to išlo kako je išlo, no u zadnje vrijeme pojedinci (sada već bivši funkcioneri i članovi) DSV-a, koji su na funkcijama u opštini Dragaš na krilima Koalicije Vakat, nastupaju samostalno i bez ikakvih konsultacija sa organima stranke, u suprotnosti sa programom stranke, zanemarujući ideju koju ova stranka baštini od formiranja.
.
U prilog gore navedenom ide i zahtjev CIK-u (Centralnoj Izbornoj Komisiji) potpisan od strane Behara Brenolija, u svojstvu predsjednika Glavnog odbora, za SUSPENZIJU, odnosno GAŠENJE Demokratske Stranke Vatan.
.
Dakle, zahtjev za SUSPENZIJU, kap je koja je prelila čašu, nakon čega nije bilo druge mogućnosti nego sazvati Glavni Odbor stranke po ovom pitanju.
.
Na osnovu hronologije dešavanja, Glavni Odbor je na sjednici održanoj 28.04.2023. godine donio odluku da se Behar Brenoli smjeni sa mjesta Predsjednika Glavnog Odbora i isključi iz članstva DSV-a, kao i da se DSV zvanično ogradi od politike direktora Behara Brenolija i direktora Beana Hadžiasan. Tako, ubuduće njihov nastup i dejstvo koje proizvode, nije u ime DSV-a i Koalicije Vakat, već u njihovo lično ime.
.
Ovo je klasična izdaja ideje i programa stranke isključivo radi sticanja lične koristi i dobijanja benefita, zloupotrebljavajući pozicije na koje su sjeli na kontu glasova koje je Koalicija Vakat osvojila.
.
Sigurni smo, a i praksa je pokazala, da će kao i svaka izdaja i ova biti prepoznata od strane onih koji su dali povjerenje Demokratskoj stranci Vatan i da će želja pojedinaca za GAŠENJEM, ostati samo u domenu historijske ljage u obliku zahtjeva upućenog CIK-u. Demokratska stranka Vatan će i dalje ostati stožer na braniku bošnjaštva i jedan od najbitnijih političkih faktora na lokalnom, ali i na centralnom nivou koja će prije svega zastupati interese svoje zajednice i boriti se za prava drugih zajednica koje žive na Kosovu.
.
Na kraju želimo da još jednom naglasimo da Behar Brenoli i Bean Hadžiasan ne predstavljaju Demokratsku stranku Vatan i Koaliciju Vakat, tako da svako njihovo predstavljanje u ime Koalicije Vakat, samo je varanje i manipulacija javnim mnjenjem.
.
Demokratska stranka Vatan – Koalicija Vakat
Glavni Odbor