Connect with us

Kosovo

Poziv za prijavu: Obuka za izradu tradicionalne odjeće/dolame

Objavljeno

-

“EC Ma Ndryshe” u okviru projekta “Dolama, kulturno nasleđe Kosova“, poziva žene i devojke da se prijave za učešće u obuci za izradu tradicionalnih haljina “dolama” (tradicionalne haljine za neveste kao ručni rad). Obuka ima za cilj da učesnike osposobi da ručno šiju dolame i na taj način povećaju svoje mogućnosti za posao u budućnosti.

Projekat “Dolama, kulturno nasleđe Kosova” nastavak je napora “EC Ma Ndryshe” u zaštiti i razvoju kulturnog nasleđa. Projekat ima za cilj da doprinese očuvanju zanata pravljenja dolama kroz promociju i prenos znanja. Projekat pokriva region Prizrena, a u aktivnosti će biti uključeni predstavnici svih zajednica u ovom regionu.

Pravo na prijavu imaju devojke i žene od 25 do 50 godina iz regiona Prizrena (Opština Prizren, Dragaš, Suhareka, Mamuša, Orahovac i Mališevo). Za ovu obuku biće odabrano 12 učesnika. Odabrani učesnici van opštine Prizren biće im pokriveni troškove prevoza. Obuka će trajati 4 meseca, a polaznici će naučiti tradicionalni zanat pravljenja “dolama” od profesionalaca sa bogatim iskustvom u ovoj oblasti. Odabrani kandidati su u obavezi da redovno pohađaju obuku i obavezuju se da će se angažovati i posvetiti aktivnostima, takođe uspostavljanjem dobrih odnosa sa grupom i osobljem radionice.

Način prijave:

Prijavu možete podneti popunjavanjem obrasca koji se nalazi online ili popunjavanjem prijave u kancelarijama “EC Ma Ndryshe” u Prizrenu (Ul. Fehmi Lladrovci 94, 20000).

Za više informacija možete nas kontaktirati na:
049 714 024
029 222 771

Link za prijavu ovdje

Rok za prijavu:

Zadnji rok za prijavu je 20. ferbuar 2022, sat 00:00. Samo odabrani učesnici biće obavešteni u roku od 5 dana nakon zatvaranja poziva. U slučaju neprihvatanja odgovarajućih kandidata, “EC Ma Ndryshe” zadržava pravo da otkaže ovaj poziv.

Projekat EC Ma Ndryshe “Dolama, kulturno nasleđe Kosova ” deo je projekta “Kulturno nasleđe kao pokretač dijaloga među zajednicama i socijalne kohezije“ koji realizuje UNDP na Kosovu a finansira Instrument Evropske unije za stabilnost i mir (IcSP).

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply