Connect with us

Kosovo

Povučen nalog za hapšenje Milana Radoičića

Objavljeno

-

Osnovni sud u Prištini odobrio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje potpredsjednika Srpske Liste Milana Radoičića, piše Koha.

Kako navodi taj medij, nalog za hapšenje povučen je 23. februara, na zahtjev Specijalnog tužilašva koji je podnet 4 dana ranije.

“Sud je 23.02.2021. godine prihvatio zahtjev za povlačenje naloga za hapšenje od Specijalnog tužilaštva od 19.02.2021. godine na osnovu toga što je na osnovu podataka izvještaja Kosovske policije o umešanosti osumnjičenog Milana Radoičića u vršenje drugih dijela i činjenica da od izdavanja prve poternice nije bilo moguće da osumnjičeni bude izveden pred pravosuđe, odnosno Specijalno tužilaštvo, iz tehničkih i taktičkih razloga bolje istrage krivičnih dijela i za koji se sumnja isti je uključen u njihovo izvršenje”, navodi se u odluci.

Sud je dalje ukazao da je nakon razmatranja i analize zahtjeva Specijalnog tužilaštva za povlačenje naloga za hapšenje osumnjičenog utvrdio da je zahtjev dobro obrazložen i utemeljen u skladu sa odredbom člana 173. stav 3. Zakona o krivičnom postupku Kosova.

Milana Radoičića kosovsko tužilaštvo sumnjiči za umešanost u ubistvo srpskog političara Olivera Ivanovića.

(Koha ditore)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply