Connect with us

Kosovo

Posle pucnjave u “Bon Vivantu”: Strože provere ugostiteljskih objekata

Objavljeno

-

Direktor Direkcije za bezbjednost i vanredne situacije u Prištini Ljuljzim Fuštica izjavio je za KTV da će posle pucnjave u lokalu „Bon Vivant” u kojoj je jedna osoba ubijena, a više povređeno, početi da se sprovode strože kontrole u ugostiteljskim objektima, posebno u onima koji imaju dozvolu za rad i posle ponoći.

On je u intervjuu za KTV-u rekao da je danas održan sastanak sa glavnim tužiocem Osnovnog tužilaštva u Prištini Kujtimom Munišijem, o tome šta se može učiniti kako bi se sprečili slični incidenti.

“Počećemo da vršimo strože provere, sa inspekcijskim nadzorom u objektima”, rekao je Fuštica i dodao da postoji veliki broj primedbi zbog buke, te da će biti povećan broj inspektora.

“Grad će ponuditi pomoć i saradnju, sa inspekcijom i drugim institucijama koje vrše kontrolu. Ovakvi slučajevi se obično dešavaju u kasnim satima, a Priština treba da preduzme najstrožu kontrolu radnog vremena, aktivnosti, poštovanje licenci, a posebno noćnih klubova koji imaju dozvolu za rad i posle ponoći”, dodao je Fuštica.

On je ukazao i da je povećan broj onih koji sa sobom nose vatreno ili hladno oružje,

“Provere koje je sprovela policija pokazale su da je mnogo oružja zaplenjeno tokom rutinskih provera, posebno posle 24 sata. Verovatno u svakom trećem vozilu koje zaustavi policija ima vatrenog ili hladnog oružja”, rekao je Fuštica, koji se nalazi na čelu Direkcije osnovane u martu ove godine.

Prema njegovim riječima, na ovakvu situaciju uticala je neodgovarajuća kaznena politika za one koji nose oružje.

Dodao je da je potrebno naći sredinu, da sektor ugostiteljstva ne bude sputan, ali da se poštuju sve zakonske obaveze.

“Od danas ćemo se baviti ovim pitanjima i koordinisati aktivnosti kako se ovakvi slučajevi ne bi ponavljali, jer želimo da imamo bezbedan grad“, naglasio je Fuštica, rekavši da će Direkcija učiniti sve što je u njenoj moći.

On je preneo i da su tražili veće prisustvo policajaca na ulicama Prištine.

U pucnjavi u petak u lokalu “Bon Vivant”, preminula je jedna, a od vatrenog oružja povređeno sedam osoba, dok je još njih 13 zadobilo povrede od različitih drugih predmeta.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply