Connect with us

Lokalne

Policija spriječila paljenje ogromne količine guma kod Globočice i Kruševa

Objavljeno

-

Sela Globočica i Kruševo su sela u kojima se zadržala tradicija paljenja vatre u maju, samo je pomjeren datum pa se gume i vatra pale najčešće 4 ili 5. maja.

Kao prethodnih, tako i ove godine pripremljeno je na stotine guma koje je trebalo upaliti. Međutim policija je primetivši da se gume nagomilavaju shvatila o čemu se radi i izašla na lice mjesta. Omladinci koji su zatečeni okolo guma legitimisani su i zaprijećeno im je da će biti sankcionisani ukoliko pokušaju upaliti gume. Tako da ove godini gume nisu paljene, a policija je svo vrijeme dežurala kako se neko ne bi odvažio da ih ipak zapali.

Policija je za svaki slučaj obavjestila i protivpožarnu službu u Dragašu da ako dođe do paljenja hitno interveniše i ugasi vatru.

Napomene radi, mnogo je paljevina svake godine u prirodi, pa se ove godine strožije i rigoroznije pristupilo po pitanju paljenja u prirodi.

Da se podsjetimo da je prošle godine bilo na desetine ozbiljnijih požara, jedan od njih je požar u blizini Restelice koji je trajao danima i sa kojim je jedva dobijena bitka, jer je pretio da zahvati kuće

Direktorijat za poljoprivredu i direktorijat za spašavanje, javno apeluju da se namjerno paljenje u prirodi izbegne po svaku cijenu, jer se na više načina ugrožava javna bezbjednost, ljudski životi, kao i društvena i privatna imovina.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply