Connect with us

Kosovo

Policija počela istragu o izgorelim kamionima

Objavljeno

-

Kosovska policija objavila je zvanično saopštenje povodom paljenja dva kamiona u mestu zvanom „Dudin Krš“ na severu Mitrovice.

Policija saopštava da je na osnovu zvaničnih informacija u četvrtak u ranim jutarnjim satima prijavljeno da su na lokaciji zvanoj „Dudin Krš” u Severnoj Mitrovici dva teška vozila (kamion) koja su se nalazila na barikadi.

“Osim materijalne štete, povređenih nije bilo”, navode u policiji. Slučaj se istražuje.

Dve barikade izgorele na “Dudinom Kršu”

Barikade postavljene na mestu zvanom “Dudin Krš” su izgorele.

Kamioni koji su pre nekoliko dana postavljeni kao barikada na mestu poznatom kao „Dudin Krš“, izgoreli su, prenosi RTKlive.

Kamioni su bili stacionirani na ovom mestu 27. decembra, kada su grupe Srba postavile nove barikade na severnim putevima.

Ovo se dešava posle 20 dana blokade, kada se očekuje uklanjanje barikada sa ulica četiri severne opštine Severna Mitrovica, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Vest o uklanjanju barikada najavila se 28. decembra uveče, nakon što se predsednik Srbije sastao sa predstavnicima kosovskih Srba.

Broj barikada je već dostigao 13.

Barikade su postavljene nakon hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića, koji je navodno napao kancelariju Opštinske izborne komisije na severu Mitrovice.

Uklanjanje barikada trebalo je da počne danas.

O uklanjanju barikada sinoć je govorio zamenik premijera Kosova Besnik Bisljimi, koji je izrazio optimizam da će barikade koje se nalaze na severu Kosova biti uklonjene u četvrtak.