Connect with us

Kosovo

Peć: Jednomjesečni pritvor optuženom da je pucao na tri osobe

Objavljeno

-

Osnovni sud u Peći odredio je mjeru jednomjesečnog pritvora M. R. iz Peći, osumnjičenom da je u subotu uveče ranio tri osobe iz vatrenog oružja.

U odluci koju je objavio, a koju prenosi Gazeta Express, Osnovni sud je dao više detalja o slučaju koji se dogodio 2. januara.

Kako se navodi, osumnjičeni je malo posle 21:00 ispred kuće povređenih Š. D, A. D. i i F. D, zbog prethodnog spora, pokušao da ubije A. D. iz vatrenog oružja. Pucnjavi je prethodio i fizički sukob između.

Osumnjičenom se stavlja na teret pokušaj ubistva i neovlašćena upotreba i posjedovanje oružja.

Mjera jednomesečnog pritvora određena mu je zbog procjene suda da postoji sumnja da je počinio ova krivična djela.

Ujedno, najavljeno je da će tokom istražnog postupka biti saslušana tri oštećena lica i ujedno svedok koji je bio prisutan tokom incidenta, usljed čega sud zaključuje da bi puštanjem osumnjičenog na slobodu postojao rizik da utiče na njih kako bi promenili iskaze.

Druga procjena suda je da postoji rizik da bi, ukoliko bude pušten da se brani sa slobode, M. R. pokušao da uništi ili sakrije dokaze o izvršenju krivičnog djela, ali i da bi pokušao da izvrši isto krivično djelo.

Podsjetimo, Kosovska policija potvrdila je u subotu uveče da su tri osobe ranjene vatrenim oružjem u blizini autobuske stanice u Peći, a da su dvoje povređenih upućeni u UKBC.

Mediji su javili da su povređeni otac, sin i unuk, a da je osumnjičeni u međuvremenu uhapšen.

(Kossev)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply