Connect with us

Kosovo

Ostaje odluka o preregistracij, prvo opomene, pa kazne, od aprila samo RKS tablice

Objavljeno

-

Vlada Kosova donela je odluku da će od 1. do 21. novembra za Srbe koji nisu preregistrovali svoja vozila na “RKS” tablice biti izrečena opomena, dok će mjera novčane kazne važiti do 21. januara, kada se definitivno poništavaju stare registracije, prenosi Telegrafi.

Kurti je na ovaj način odbio da prihvati zahtjev SAD i predstavnika država Kvinte, koji su tražili pomeranje odluke za 10 mjeseci.

Na sjednici kosovske vlade, odlučeno je da će od 21. januara do 21. aprila Srbi koristiti probne tablice, a nakon toga, na Kosovu neće biti dozvoljene druge registarske oznake osim “RKS”.

Premijer Kosova Aljbin Kurti rekao je da ova odluka predviđa redosled i eskalaciju sankcija, odnosno da će tri nedjelje biti ukoreni oni koji ne sprovedu odluku o zamjeni registarskih tablica.

„Od 1. novembra do 21. novembra biće izrečena mjera ukora, a zatim će od 21. novembra u trajanju od dva mjeseca, do 21. januara, biti mjera novčane kazne. A onda ćemo od 21. januara imati probne registarske tablice još dva mjeseca, a onda 21. aprila na Kosovu ne mogu biti dozvoljene nikakve druge tablice”, rekao je Kurti.

(Telegrafi, Kosovo online)