Connect with us

Kosovo

Osmani se sastala sa turskom delegacijom, pozvala Erdogana na Kosovo

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova, Vjosa Osmani, sastala se sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Turske, Mehmetom Kemalom Bozajem, koji je bio u pratnji savjetnika predsjednika Turske, Sabrija Demirija.

Preduzetništvo, zaštita, bezbjednost i zdravlje bile su neke od ključnih tema razgovora.

U vezi sa političkim i bezbjednosnim dešavanjima u zemlji, predsjednica Osmani je razgovarala o konkretnim koracima koje su preduzele institucije Kosova za smirenje situacije na sjeveru zemlje u skladu sa sporazumom u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva, Osmani je naglasila da je prisustvo specijalne Policije Kosova u i oko opštinskih objekata na sjeveru već smanjeno, dok se nastavlja rad na kompletiranju pravne infrastrukture za održavanje novih izbora u četiri opštine na sjeveru putem peticije građana.

Sa zamjenikom ministra Kemalom Bozajem, predsjednica Osmani je razgovarala i o bilateralnoj saradnji, organizovanju poslovnog foruma dvije zemlje, kao i o saradnji u oblasti spoljne politike, odbrane, bezbjednosti, zdravlja i drugim oblastima od zajedničkog interesa, navedeno je u saopštenju Predsjedništva.

Osmani je istakla da je turska zajednica na Kosovu most između dvije zemlje, te je još jednom pozvala turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da posjeti Republiku Kosovo, u vrijeme pogodno za obe strane, saopšteno je iz Predsjedništva.

(RTK2)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply