Connect with us

Kosovo

Osmani se sastala sa turskom delegacijom, pozvala Erdogana na Kosovo

Published

on

Predsjednica Kosova, Vjosa Osmani, sastala se sa zamjenikom ministra spoljnih poslova Turske, Mehmetom Kemalom Bozajem, koji je bio u pratnji savjetnika predsjednika Turske, Sabrija Demirija.

Preduzetništvo, zaštita, bezbjednost i zdravlje bile su neke od ključnih tema razgovora.

U vezi sa političkim i bezbjednosnim dešavanjima u zemlji, predsjednica Osmani je razgovarala o konkretnim koracima koje su preduzele institucije Kosova za smirenje situacije na sjeveru zemlje u skladu sa sporazumom u Briselu.

Kako se navodi u saopštenju Predsjedništva, Osmani je naglasila da je prisustvo specijalne Policije Kosova u i oko opštinskih objekata na sjeveru već smanjeno, dok se nastavlja rad na kompletiranju pravne infrastrukture za održavanje novih izbora u četiri opštine na sjeveru putem peticije građana.

Sa zamjenikom ministra Kemalom Bozajem, predsjednica Osmani je razgovarala i o bilateralnoj saradnji, organizovanju poslovnog foruma dvije zemlje, kao i o saradnji u oblasti spoljne politike, odbrane, bezbjednosti, zdravlja i drugim oblastima od zajedničkog interesa, navedeno je u saopštenju Predsjedništva.

Osmani je istakla da je turska zajednica na Kosovu most između dvije zemlje, te je još jednom pozvala turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdogana da posjeti Republiku Kosovo, u vrijeme pogodno za obe strane, saopšteno je iz Predsjedništva.

(RTK2)

Click to comment

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *