Connect with us

Kosovo

Osmani: Radićemo na tome da se zastava Kosova vijori u NATO

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani Sadriju boravila je u zvaničnoj posjeti sedištu NATO, gde ju je primio generalni sekretar Jens Stoltenberg, kao i druge zvanice ove alijanse.

Ona je kroz direktnu prezentaciju iz sjedišta NATO-a govorila o današnjem sastanku sa visokim zvaničnicima ove alijanse.

Kako je navela na početku ovog izlaganja, predsjednica Osmani je imala zauzete sastanke sa generalnim sekretarom NATO-a i njegovim saradnicima, a kao važan sastanak imala je i sa admiralom Bauerom, predsjedavajućim Vojnog komiteta NATO-a.

„Razgovori su bili veoma sadržajni i srećna sam što smo još jednom dobili punu posvećenost naših saveznika da nastave da rade sa Kosovom, da nastave svoje prisustvo na Kosovu, u okviru našeg zajedničkog rada za bezbjednost i stabilnost u cijelom našem regionu. Kosovo je, kao što znate, najpro-NATO država ne samo u regionu, već i u cijelom svijetu, jer je naša vizija i vizija naših građana da Kosovo uđe u NATO, koje nam je 1999. godine spaslo živote, a i danas omogućava našim građanima da žive u miru“, izjavila je predsjednica Osmani.

Ona je dalje istakla neke od izazova sa kojima se naša zemlja suočava, posebno na sjeveru, zbog, kako je rekla, srpskih organizovanih kriminalnih grupa.

„Naša zemlja, posebno na sjeveru zemlje, zbog srpskih organizovanih kriminalnih grupa, o kojima smo danas razgovarali, moramo da sarađujemo sa našim partnerima i saveznicima kako bismo rešili sve ove bezbednosne izazove, jer je riječ o kolektivnoj stvari”, dodala je predsjednica Osmani.

Dalje, ona je podsjetila da je tokom ovih 25 godina Kosovo dokazalo da je partner NATO-a, dodajući da to i dalje dokazuje, pri čemu je istakla da će nastaviti da koordiniše sa svojim partnerima, za dobrobit svih građana i suvereniteta Kosova, ali i mir i regionalnu stabilnost.

(RTK)