Connect with us

Kosovo

Osmani: Kosovo spremno za održavanje izbora na sjeveru, problem ostaje Vučić

Objavljeno

-

Predsjednica Vjosa Osmani izjavila je da je Kosovo spremno za održavanje izbora u četiri opštine na sjeveru zemlje. Ali ona je rekla da je problem u Srbima koji tamo žive, koji se zastrašuju od ljudi koje plaća i ohrabruje sam predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Ona je rekla da se vrši pritisak na ovdašnje Srbe da ne učestvuju na ovim izborima i dodala da još nema pokreta u kome će predsjednik Vučić prestati da se meša u izbore druge zemlje.

„Na njih se vrši pritisak da ne učestvuju na izborima. Još uvek ne vidimo nikakav pokret gdje bi Vučić prestao da se meša u izbore druge zemlje“, izjavila je Osmani.

Predsjednica Republike je u intervjuu za „Politiko” podsjetila da Srbi nisu dobrovoljno bojkotovali izbore, zato adresa za pritisak je Srbija a ne Kosovo.

Ona je rekla da sve treba da se uradi u punoj koordinaciji sa međunarodnim partnerima i saveznicima, kako bi se izbegle tenzije.

„Historija Kosova je historija zajedničkih akcija. Uvek smo bili uspešni kada smo radili zajedno sa partnerima i saveznicima“, naglasila je predsjednica.

U ovom intervjuu, koji je objavila na Fejsbuku, predsjednica zemlje je rekla da je za Kosovo članstvo u EU institucionalni prioritet i volja naroda.

„Preko 93 odsto našeg stanovništva je za put EU integracija. Ali, nije samo to, mi vjerujemo da je to jedini put koji donosi prosperitet, ekonomski razvoj, trajni mir i stabilnost“, naglasila je ona.

Prema njenim riječima, članstvo Zapadnog Balkana u EU stvorilo bi više stabilnosti i mira.

(RTK)