Connect with us

Kosovo

Osmani: Dragaš promoviše različitost suživota

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani posjetila je danas opštinu Dragaš gdje se nakon sastanka sa gradonačelnikom opštine Behxhet Xheladinijem obratila delegatima u sali Skupštine opštine.

Govoreći o Dragašu, predsjednica zemlje je istakla da Dragaš promoviše različitost suživota.

Ona je istakla da se Dragaš, kao i druge opštine na Kosovu, suočava sa ekonomskim problemima. No, ona je pred delegatima izrazila uvjerenje da će ovi problemi biti prevaziđeni zajedničkim radom.

Gradonačelnik Dragaša Behdžet Dželadini rekao je da je sa predsjednicom Osmani razgovarao o problemima sa kojima se opština suočava, sa posebnim naglaskom na prepreku ekonomskom razvoju koju stvara Nacionalni park Šar planine.

Tokom posjete opštini Dragaš, predsjednica Kosova Vjosa Osmani govorila je o srpskim paralelnim strukturama na Kosovu, za koje je rekla da ima detaljne informacije.

„Ne samo da znam, već imam i detaljna informacije o njima, gdje su, u kom selu, ko ih vodi, ko prima duple i trostruke plate, kakvu destruktivnu ulogu igra novac Srbije”, rekla je Osmani.

Upitana o mogućnosti prijevremenih izbora u četiri opštine na sjeveru Kosova, Osmani je rekla da će uskoro biti završena pravna osnova u kojoj će biti definisani rokovi i tehnička pitanja za lokalne izbore, ali je, prema njenim riječima, na građanima na sjeveru da li će izaći na izbore ili ne.

Predsjednica je rekla da međunarodna zajednica treba da traži od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da ne koristi svoju moć da stvara nasilje u sjevernim opštinama.

Predsjednica Vjosa Osmani je u okviru ove posjete posjetita i Omladinski centar koji promoviše ljudska prava i demokratske vrijednosti, zatim kompaniju “Hit Flores” u industrijskoj zoni, fabriku za proizvodnju mesa “Meka” i fabriku za proizvodnju ambalaže “AEG”.