Connect with us

Kosovo

Hadžiu o hapšenju odbornika VV: Vlada spremna da sarađuje sa Albanijom

Objavljeno

-

Ministarka pravde Kosova Aljbuljena Hadžiu izjavila je danas, komentarišući hapšenje odbornika Pokreta Samoopredjeljenje Besnika Mujecija u Albaniji zbog trgovine drogom, da je vlada Kosova spremna da sarađuje sa Tiranom i odgovori na sve zahtjeve pravosudnih institucija.

Ona je na Fejsbuku napisala i da je kosovska vlada dala priopritet borbi protiv transnacionalnog kriminala i trgovine ljudima.

“Od početka mandata, Vlada Kosova je dala prioritet borbi protiv transnacionalnog kriminala i u tom pravcu, kroz pravnu saradnju, mnoge trgovce ljudima smo priveli pravdi. Za lica uhapšena u Albaniji i za svaki drugi slučaj sarađivaćemo i rešavaćemo sve zahtjeve pravosudnih institucija”, poručila je Hadžiu.

Organizacioni sekretar Samoopredjeljenja Aljim Rama, saopštio je da je Disciplinska komisija te stranke, nakon što je dobila informaciju o hapšenju odbornika Opštine Priština iz njihovih redova, odmah reagovala.

“Kao rezultat toga, komisija Samoopredeljenja je donela odluku da isključi člana Besnika Mujecija iz članstva i svih struktura Pokreta”, napisao je Rama na Fejsbuku.

Besnik Mujeci uhapšen je u utorak u Tirani pod sumnjom za trgovinu drogom. Mujeci je bio među petoro uhapšenih u Tirani.

Kako je saopštila albanska policija, ova grupa je uhvaćena sa više od 11.000 tableta ekstazija droge u vrednosti od 400.000 evra.

(Kosovo online)