Connect with us

Kosovo

Osmani: Bunjaku pao u odbrani dostojanstva naše Republike

Objavljeno

-

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani odlikovala je ordenom „Heroj Kosova“ policajca Afrima Bunjakua, koji je ubijen 24. septembra na sjeveru zemlje. Orden je prihvatila porodica policajca na komemorativnom skupu u čast policajca koji je pao na dužnosti.

„U ime građana orden „Heroja Kosova“ dodeljujem naredniku Afrimu Bunjakuu. On je herojski pao u odbrani zemlje“, izjavila je predsjednica.

„Okupili smo se danas ovdje da se poslednji put oprostimo od našeg policajca, narednika, Afrima Bunjakua, koji je do juče bio naš obezbeđenje, a od danas je heroj Kosova. Branio je vladavinu prava, teritorijalni integritet i suverenitet Republike Kosovo. Pao je u odbrani dostojanstva naše Republike. Zato ću mu danas, u ime građana Republike Kosovo, dodeliti ‘post mortem’, najviši orden Republike: Orden heroja Kosova!”, izjavila je predsednica zemlje Vjosa Osmani.

Ona je dalje naglasila da naša zemlja od danas ima heroja, ostaje još jedna uspomena za čoveka koji se profesionalno i predano posvetio odbrani Republike za koju je bio zadužen.

Policajac Afrim Bunjaku, dodala je, bio je hrabar, nesebičan narednik koji je žrtvovao svoj život za bezbednost svih naših građana.

Na komemorativnom skupu učestvuju predstavnici kosovskih institucija, ambasadori i brojni građani.

Policajac Afrim Bunjaku ubijen je juče u ranim jutarnjim satima u akciji protiv terorističke grupe na severu zemlje.

(RTK2)