Connect with us

Kosovo

Optužnica protiv osam službenika – primali novac tokom patroliranja

Objavljeno

-

Specijalno tužilaštvo Kosova podnijelo je posebnom odeljenju Osnovnog suda u Prištini optužnicu protiv dvanaest lica zbog primanja i davanja mita.

Iz Tužilaštva navode da su okrivljeni T. D, M.S, V. L, A. A, V. M, A. S, A. C, M. J, optuženi da su počinili krivično delo „primanje mita“, dok se B. K, A. A, S. S, i D.I terete za „davanje mita“.

Prema optužnici – mito su primali policijski službenici koji su bili angažovani na graničnom prelazu Đeneral Janković, ali i na sjeveru Kosova.

„Optužnica je podignuta zbog osnovane sumnje da su u periodu od septembra 2021. do jula 2022. godine na graničnom prelazu Đeneral Janković, kao i tokom patroliranja kao Jedinice za borbu protiv krijumčarenja na sjeveru Kosova, ali i u drugim djelovima Kosova, u svojstvu službenih lica – policijskih službenika, u kontinuitetu, svaki posebno, ali i u saizvršilaštvu, na neposredan način, primali novac u različitim iznosima, kako ne bi izvršili službenu radnju koju su morali da izvrše, tj. redovni carinski nadzor i redovnu pograničnu kontrolu“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Podsjetimo, ovi službenici uhapšeni su još novembra mjeseca prošle godine. Međutim, kako su tada javili mediji, riječ je o carinskim službenicima, a uz njih osmoro je uhapšen i jedan policajac.

Osnovni sud u Prištini im je istog mjeseca odredio mjeru jednomesečnog kućnog pritvora, odnosno odbacio je zahtjev Specijalnog tužilaštva za određivanje pritvora.