Connect with us

Lokalne

Opštinu Dragaš zahvatilo snježno nevreme

Objavljeno

-

Dvodnevne snježne padavine povremeno praćene vjetrom, nanijele su mnogo nevolja stanovnicima ove opštine, a prije svega vozačima.

Visina snježnog pokrivača na području opštine Dragaš kreće se između 15 i 30 centimetara, a na pojedinim mjestima ima i smetova koji iznose i do pola metra.

„Trenutno svi regionalni i lokalni putni pravci u opštini Dragaš su prohodni, a opštinska služba za održavanje puteva je u ova dva dana od kad je počeo da pada snijeg na terenu sa svojom mehanizacijom. Pored postojeće mehanizacije angažovali smo još tri privatna traktora kako bi na vrijeme stigli do svih naselja”, kazao je za Gora press, gradonačelnik Opštine Bedžet Dželjadini.

Kretanje na pojedinim lokalnim putevima je otežano zbog snijega koji je praćen vjetrom pa se pojedine deonice puta veoma brzo pune snijegom, tako da je prema naseljima koja se nalaze na većoj nadmorskoj visini obavezna i upotreba lanaca.

Snabdijevanje strujom na teritoriji opštine Dragaš je redovno ali je zbog jakog vjetra u pojedinim naseljima bilo kratkog prekida struje.

(Gorapress.net)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply