Connect with us

Kosovo

Odloženo suđenje za krađu dva miliona evra iz Trezora zbog izostanka sudije

Published

on

Sudija Šadija Gerguri nije došla na zakazano ročište zbog čega je odloženo današnje suđenje u slučaju krađe više od dva miliona evra iz Trezora Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Sledeće ročište u sudskom procesu protiv optuženih Ljabinota Grude i Kadrija Šalje, zakazano je za 13. jun.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 12. oktobra prošle godine optužnicu Posebnom odjeljenju Osnovnog suda u Prištini kojoj se Gruda tereti za krivična djela “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „pristup računarskim sistemima“, „krađa identiteta i pristupni uređaj“ i „pranje novca“ u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saizvršilaštvu sa okrivljenim Šaljom.

Šalja se tereti za krivična djela “pranje novca” u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saradnji sa okrivljenim Grudom, i “asistencija”, u vezi sa sa krivičnim delom “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

U optužnici se navodi da je Gruda krivična dela, koja mu se stavljaju na teret, počinio u svojstvu službenog lica, na poziciji pomoćnika direktora za Informacioni sistem finansijskog upravljanja Kosova (KFMIS) u Ministarstvu finansija, rada i transfera. Kadri Šalja je bio zakonski ovlašćena osoba u kompaniji “LDA Grup SHPK”.

(Gazeta ekspres, Kosovo online