Connect with us

Kosovo

Odloženo suđenje za krađu dva miliona evra iz Trezora zbog izostanka sudije

Objavljeno

-

Sudija Šadija Gerguri nije došla na zakazano ročište zbog čega je odloženo današnje suđenje u slučaju krađe više od dva miliona evra iz Trezora Kosova, prenosi Gazeta Ekspres.

Sledeće ročište u sudskom procesu protiv optuženih Ljabinota Grude i Kadrija Šalje, zakazano je za 13. jun.

Specijalno tužilaštvo Kosova podiglo je 12. oktobra prošle godine optužnicu Posebnom odjeljenju Osnovnog suda u Prištini kojoj se Gruda tereti za krivična djela “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, „pristup računarskim sistemima“, „krađa identiteta i pristupni uređaj“ i „pranje novca“ u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saizvršilaštvu sa okrivljenim Šaljom.

Šalja se tereti za krivična djela “pranje novca” u vezi sa članom 56. Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorizma, u saradnji sa okrivljenim Grudom, i “asistencija”, u vezi sa sa krivičnim delom “zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

U optužnici se navodi da je Gruda krivična dela, koja mu se stavljaju na teret, počinio u svojstvu službenog lica, na poziciji pomoćnika direktora za Informacioni sistem finansijskog upravljanja Kosova (KFMIS) u Ministarstvu finansija, rada i transfera. Kadri Šalja je bio zakonski ovlašćena osoba u kompaniji “LDA Grup SHPK”.

(Gazeta ekspres, Kosovo online