Connect with us

Kosovo

Obračun za struju ovog mjeseca u dva dijela, nove tarife važe od 9. februara

Objavljeno

-

Obračunavanje potrošnje struje u februaru biće podjeljeno na dva dijela, tako što će za period do 9. februara važiti stare cijene, a za ostatak meseca primeniće se nove tarife.

Februarski računi za struju koje je distribuirao KESCO izazvali su nezadovoljstvo potrošača, stvarajući i neizvesnost o tome kako je rađen obračun za ovaj mjesec.

Rudina Heroi Puka, direktorka Odjeljenja za korisničku podršku, tarife i regulatorne poslove u KESCO-u, objašnjava da se februarske fakture obračunavaju po staroj cijeni do 9. februara, a nakon tog datuma se fakturišu sa novim cijenama prema odluci RUE-a.

Prema njenim riječima, mjesečna potrošnja je podjeljena na dva dijela.

„Obračun tarifa u toku ovog mjeseca vrši se prije 9. februara i posle 9. februara, kada su tarife stupile na snagu. To znači da se mjesečna potrošnja dijeli na dva dijela, prije 9. februara koji se obračunava po starim tarifama i posle 9. februara koji se obračunava po novim tarifama. Blok, koji je stupio na snagu 9. februara, počinje da se obračunava od nule za potrošnju koja se obračunava nakon ovog datuma“, rekla je Rudina Heroi Puka u emisiji „Dobro jutro Kosovo“ Radio Televizije Kosova.

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply