Connect with us

Lokalne

Obilježena 23.godišnjica oslobođenja Dragaša

Objavljeno

-

Nizom svečanosti 15. juna u Dragašu je obilježena 23. godišnjica od oslobođenja Opštine Dragaš.

Tim povodom danas je u sali SO Dragaš održana svečana akademija.

Nakon intorniranja himne Republike Kosova i minuta šutnje kojim je odata počast palim žrtvama, prisutnima su se obratili gradonačenik opštine Dragaš, Bedžet Dželjadini, dogradonačelnik Fejsal Halilović i drugi.

Nakon što je pozdravio prisutne, Dželjadini je čestitato prisutnima i svim građanima 23. godišnjicu oslobođenja Opštine Dragaš.

Dogradonačelnik Fejsal Halilović čestitato je u ime manjinske zajednice i u svoje lično ime 15. juni dan oslobođenja Opštine Dragaš.

“Poštovani, dozvolite mi da u ime manjinske zajednice i u svoje lično ime čestitatam dan oslobođenja naše opštine. Poštovani, veoma sam zahvalan što mi je danas pripala čast i zadovoljstvo da ispred manjinske zajednice i u svoje lično ime iskažem zahvalnost svima koji su dali doprinos da se u našoj opštini očuvaju vrijednosti vrijedne čovjeka. Ovo je dan i prilika da odamo počast hrabrosti svima onima koji su za našu slobodu dali svoje živote. Uvjeren sam da je naša opština na pravom putu, a vjerujte mi da nema važnije vrijednosti od borbe za prosperitet naše opštine. Vjerujem da ćemo svojim djelima pokazati da se sjećamo i da nikad nećemo zaboraviti doprinos svih šehida koji su doprinjeli da mi danas obilježavamo ovaj sretan dan za našu opštinu. Obavezni smo da mlađe generacije podsjećamo da su države i narodi dužni da rade kako ne bi došlo do novih ratova i da je sloboda kao univerzalna kategorija i da je danas tema svakog društva. Poštovani, još jednom čestitam svima ovaj sretan dan za našu opštinu”, kazao je Fejsal Halilović.

Po završetku svečane akademije, prisutni su posjetili spomenik Adema Jašarija i odali mu počast, a nakon toga pojsetili su groblje mučenika u Dragašu i u selu Bučje, gdje su izučili dovu i položili vence i cvijeće.

Za danas su planirane i druge kulturno-sportske aktivnosti. Od 16 sati biće održan kulturno-umjetnički program na kojem učestvuju KUD “Biser” i KUD “Bresana”.