Connect with us

Lokalne

Novi delegati SO Dragaš položili zakletvu

Objavljeno

-

Danas je uz intonaciju himne Kosova, održana prva konstitutivna sjednica SO sjednica Dragaš, na kojoj je 27 delegata položilo zakletvu, i verifikovalo svoje mandate. Oni će u naredne četiri godine biti dio zakonodavne vlasti u Opštini Dragaš.

Sjednicu je na osnovu Zakona o Lokalnoj samoupravi i uz konsultacije sa pravnom službom Ošitne Dragaš, zakazao najstariji poslanik ispred LDK-a, Samidin Đeljadini, kazao je za gorapress, Šaban Šabani, aktualni gradonačelnik Opštine Dragaš.

“Obzirom da je u Dragašu kao što znate ponovljeno glasanje mi ćemo nakon objavljivanja konačnih rezultata od strane CIK-a, znati ko će u naredne četiri godine predvoditi Opštinu Dragaš”, kazao je aktuelni gradonačelnik Šabani.

Samidin Đeljadini je nakon sjednice kazao za gorapress, da je bilo nužno održati ovu sjednicu prije objavljivanja konačnih rezultata, jer kao što i znate krajni rok je bio 16 decembar da se održi konstitutivna sjednica i da delegati polože zakletvu.

“Ja sam napravio konsultacije sa oba predsjednička kandidata, i sa Šabanom i sa Bedžetom, i naravno sa pravnom službom Opštine, koja je već dobila obavještenje od strane Ministarstva Lokalne administracije o krajnjem roku za održavanje sjednice, i kako se ne bi išlo na ponovne izbore nužno je bilo održati ovu sjednicu, prije konačnih rezultata o izboru gradonačelnika”, kazao je Đeljadini.

“Nakon objavljivanja konačnih rezultata formira će se i opštinsla vlada, izabraće se i predsjednik skupštine, potpredsjednik, zamjenik gradonačelnika iz zajednice i ostali organi Skupštine”, istkao je Samidin Đeljadini kome je ovo četvrti uzastopni mandat u skupštini.

U ovom mandatu u SO Dragaš će biti 6 odbornika iz redova manjinskih zajednica.

Na osnovu objavljenih rezultata od strane CIK-a, Skupština SO Dragaš će biti sastavljena od sljedećih odbornika:

9 PDK
7 LDK
4 VV
3 VAKAT
2 JGP
1 AAK
1 Pokret za Goru

(Gorapress.net)