Connect with us

Kosovo

Novi ambasador Turske na Kosovu Sabri Tunc Angili predao akreditive predsjednici Osmani

Objavljeno

-

Predsjednica Republike Kosovo Vjosa Osmani primila je akreditivno pismo od novog ambasadora Republike Turkiye na Kosovu Sabri Tunca Angilija, kojem je poželjela dobrodošlicu, prenosi Anadolija.

Na sastanku sa novim ambasadorom Turske, predsjednica Osmani govorila je o odličnim odnosima između dvije zemlje, a izrazila je i posvećenost institucija Kosova daljem intenziviranju bilateralnih odnosa i saradnje na međunarodnoj arena, saopšteno je iz Predsjedništva Kosova.

Istovremeno, predsjednica Osmani je govorila i o razornim zemljotresima u Turskoj, koji su izazvali hiljade žrtava. U tom kontekstu istakla je da narod Kosova nastavlja da se solidariše sa narodom Turske u ovom izazovnom vremenu, dok kosovske institucije nastavljaju da podržavaju napore turskih vlasti da prevaziđu posljedice ove tragedije.

Sa ambasadorom Angılıjem, predsjednica Osmani je razgovarala i o produbljivanju ekonomske saradnje, kao i o potencijalu povećanja saradnje u drugim sferama od obostranog interesa. ​​​​​​​Na temu aktuelnih političkih i bezbjednosnih dešavanja, kosovska predsednica istakla je da su institucije Republike Kosovo i dalje posvećene održivom miru i stabilnosti.

Ambasador Angılı je, pored ostalog, ponovio čvrstu podršku Turske članstvu Kosova u Savjetu Evrope i drugim međunarodnim organizacijama.

Angılı je imenovan za novog ambasadora Turske na Kosovu, nakon što se njegovom predhodniku Cagri Sakaru završio četvorogodišnji mandat.

(Agencija Anadolija)