Connect with us

Kosovo

Naša inicijativa traži od nadležnih institucija da završe započete radove u Župi

Objavljeno

-

Naša inicijativa u otvorenom pismu traži od nadležnih institucija da završe započete radove u Župi.

U pismu se navodi da je odnos vlasti prema mještanima Župe nemaran.

“Svjedoci smo nemarnog odnosa vlasti (na svim razinama) prema mještanima sela Župe. Već nekoliko mjeseci unazad, raskopali su nam gotovo cijelu Župu i time nam znatno otežali svakodnevne aktivnosti, a koje su i do sada bile ugrožene uslijed nebrige o mještanima ove prizrenske regije.
Naime, asfalt je skinut zbog rekonstrukcije, a radova nema mjesecima unazad.
Tokom kišnih dana, davimo se u blatu, a tokom sunčanih gutamo prašinu.
Nikoga nije briga za to, odlažu nas kao alarm, vrijeđaju nam inteligenciju svojim lažima, iznova i iznova nas ugrožavaju. Prosto, Župa im nije bitna, osim možda kada dođu izbori. Do tada je i ne posjete!
Najveću odgovornost svakako snose BOŠNJAČKI politički predstavnici, kako na centralnom, tako i na lokalnom nivou. Odmah iza njih, njihovi “lokalni šerifi”, ali i “lideri” države”, navodi se u pismu.

Naša smatra da se ovo može shvatiti kao način da se još više ugroze Bošnjaci u Župi i traži od nadležnih da riješe problem najkasnije do 25. maja 2023., u suprotnom najavljuju protest.

“Nepogriješivo se može razumjeti da se i na ovaj način želi još više ugroziti Bošnjake u Župi. Toliko imamo ljudi na visokim pozicijama, a nisu za shodno našli da rješe ovaj problem. Ili ne smiju ili ne umiju…
U razgovoru sa mještanima župskih sela, doznali smo da je nezadovoljstvo u narodu veliko i da će se narodni revolt uskoro osjetiti.
U to ime, Naša inicijativa (NAŠA) daje rok nadležnim institucijama da ovaj problem najhitnije rješe do četvrtka, 25. 05. 2023.
U suprotnom, #NAŠA poziva sve nezadovoljne mještane župskih sela da nam se priključe na protestu koji ćemo organizirati u petak, 26. 05. 2023. u 14:30h, u Rečanu (most kod puta za Nebregošte i Manastiricu). O detaljima ćemo vas naknadno obavijestiti.
U nadi da će ovo OTVORENO PISMO uroditi plodom, te da će sa radovima nastaviti u najkraćem mogućem roku, a NAJKASNIJE u sljedeći četvrtak, apelujemo na sve nadležne institucije i pojedince, a naročito one iz bošnjačkog naroda ⚜, da se ozbiljno uhvate u koštac sa ovim problemom.
Da je NAŠA u poziciji u kojoj može efikasno da reaguje, mi bismo znali šta nam je činiti. Ukoliko ni za to niste sposobni, podnesite neopozive ostavke i nemojte se više nikada baviti politikom. Izabrani predstavnici koji nisu na usluzi narodu, moraju zauvijek postati historija”.