Connect with us

Kosovo

Naša Inicijativa: Ne odustajemo do konačnog ostvarenja kolektivnih ciljeva

Objavljeno

-

Dana, 30. 10. 2022. godine, štand za potpisivanje dvije peticije (za formiranje općine i protiv privatizacije seoskog zemljišta) bio je postavljen u Gornjem Ljubinju, na dvije lokacije (Ravenj i Dom). Pored članova Mjesnog odbora (MO) NAŠA Inicijativa Gornje Ljubinje, prisutni su bili i članovi i funkcioneri NAŠE iz ostalih sredina, kao i predsjednik NAŠE, Osman Džudžević.

Naša Inicijativa je putem Fejzbuka uputila veliko hvala svim mještanima Gornjeg Ljubinja koji su se u velikom broju odazvali i prepoznali važnost potpisivanja peticija.

“Veliko hvala svim mještanima Gornjeg Ljubinja koji su se u velikom broju odazvali i prepoznali važnost potpisivanja peticija. Odista nijesmo ni sumnjali da će se odazvati jer smo se više puta uvjerili da Gornje Ljubinje neće, ne smije i ne može iznevjeriti, to je pokazalo i ovaj put. Ljubinjski bajrak, ponovo je podignut visoko.”, navodi se u objavi.

Također, Naša Inicijativa ostavila je i nekoliko praznih listi na nekoliko lokacija, za sve one koji nijesu bili u mogućnosti da danas potpišu peticije na štandu.

Iz Naše Inicijative poručuju da neće odustati do konačnog ostvarenja kolektivnih ciljeva, onih od nacionalnog značaja poput pitanja decentralizacije, sporne privatizacije seoskih utrina, obrazovanja na bosanskom jeziku, ekonomske održivosti, zdravstvene sigurnosti, očuvanja jezika, kulture, tradicije, običaja i identiteta.

“Ne odustajemo, do konačnog ostvarenja kolektivnih ciljeva, onih od nacionalnog značaja poput pitanja decentralizacije, sporne privatizacije seoskih utrina, obrazovanja na bosanskom jeziku, ekonomske održivosti, zdravstvene sigurnosti, očuvanja jezika, kulture, tradicije, običaja i identiteta uopće, te niza drugih pitanja koja su u direktnom narodnom interesu. VAŽNO JE!”, navodi se u objavi Naše Inicijative.