Connect with us

Dijaspora

Nakon 32 godine u Engleskoj, porodica se vratila da živi i investira na Kosovu

Objavljeno

-

Par koji je živeo i radio u Engleskoj 32 godine, konačno je odlučio da se vrati da investira i živi na Kosovu. Ovaj par ima i poruku za sve one koji odlaze sa Kosova na zapad.

Arben Leci, koji je preko 30 godina živeo i radio u Engleskoj, konačno je odlučio da se vrati i živi na Kosovu, odnosno u Koliću kod Prištini.

Podijelio je razloge zašto su on i njegova supruga donijeli ovu odluku.

“Odlučili smo da se vratimo i da pomognemo našoj zemlji. Gurbet nije lak. Tamo ima novca, ali nema života kao na Kosovu“, rekao je on za RTK.

Takođe, on ima poruku za sve one koji žive u inostranstvu i za one koji žele da odu sa Kosova.

„Ko ima, dobro je da se vrati i uloži. Vrijedi pokušati! Ali za ove ovdje kažem da rade što je više moguće na izgradnji ove zemlje. Na zapadu zaradite više novca, ali imate veće troškove“, kaže Leci.

Njegova supruga Safetja i dalje čuva tradiciju.

“Nije bilo teško odlučiti se za povratak jer smo svi bili mišljenja da se vratimo na Kosovo. Nije mi se dopao život tamo jer sam bila daleko od svoje porodice, daleko od svoje zemlje. I tamo smo kuvali tradicionalnu hranu, jeli smo našu tradicionalnu hranu”, rekla je ona za RTK.

Par koji se vratio da živi u Kolić kod Prištini uložio je u posao koji zapošljava 10 radnika i očekuje veću podršku države.