Connect with us

Kosovo

Mustafa: Tražim da se ubice pukovnika Zemaja izvedu pred lice pravde

Objavljeno

-

Na današnji dan prije tačno 18 godina ubijeni su pukovnik Tahir Zemaj, njegov sin Enis i brat Hasan, a tim povodom oglasio se lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa koji je zatražio da se pred lice pravde konačno izvedu ubice koje su 4. januara 2003. likvidirale visokog funkcionera DSK, prenosi Ekonomija Onlajn.

Dodao je da je Hasan Zemaj bio predsednik ogranka DSK u Dečanima, a Tahir Zemaj visoki vojni oficir, obrazovan i dobro pripremljen za ratnu taktiku, koju je sproveo pridruživanjem OVK.

“Pukovnik Tahir Zemaj, bio je istaknuti aktivista nacionalne stvari, aktivista, nezaustavljiv i blizak prijatelj istorijskog predsednika Kosova, dr Ibrahima Rugove“, rekao je Mustafa.

Zatražio je da se zločinci izvedu pred lice pravde i kazne kako zaslužuju.

“Danas, na 18. godišnjicu jezivog ubistva pukovnika Tahira Zemaja, njegovog sina Enisa i brata Hasana Zemaja, Demokratski savez Kosova ih se sa ​​ponosom seća kao protagonista nacionalne stvari. Slava životu i radu pukovnika Tahira Zemaja, Enisa Zemaja i Hasana Zemaja”, naveo je u saopštenju Mustafa.

Policija Unmika i Kfora je posebno istraživala ubistvo Tahira Zemaja, nekadašnjeg oficira JNA, jednog od komandanata Farka i bliskog Rugovinog saradnika, koji je ubijen u klasičnoj sačekuši 4. januara 2003. zajedno sa sinom Enisom i bratom Hasanom.

Mediji su više puta izvještavali da je njegov progon počeo nakon što je posle rata dao iskaz na 200 stranica protiv Ramuša Haradinaja. Ubistvu je prethodilo nekoliko napada čak uz pomoć raketnih bacača. Postojala je sumnja da su ubistvo po Haradinajevom naređenju izvršila sedmorica pripadnika njegovih jedinica, čiji je identitet takođe utvrđen. Međutim, ta istraga nikada nije okončana.

(Ekonomia online/Kosovo online)