Connect with us

Kosovo

Murati: Subvencije za struju za 61.000 ugroženih porodica

Objavljeno

-

Kosovski ministar finansija Hekuran Murati najavio je da će tokom zimske sezone na Kosovu ponovo biti pokrenuta podrška ugroženim porodicama za plaćanje računa za struju.

Murati je na Fejsbuku naveo da je šest mjeseci zaredom kroz subvencionisanje računa za struju pomoć dobilo više od 61.000 ugroženih porodica, bez prihoda ili sa niskim primanjima.

“Već šest mjeseci za redom, subvencionisanjem računa za struju izdržavali smo više od 61.000 ugroženih porodica, bez prihoda ili sa niskim primanjima. Porodice korisnika će takođe dobiti subvenciju direktno na račune za struju ovog mjeseca. Pilot faza je završena izvršenjem 6. rate subvencije, za svaku od ugroženih porodica. Lekcije i informacije koje smo prikupili tokom šestomjesečnog pilot-programa biće iskorišćeni za osmišljavanje redovne mjere podrške ugroženim porodicama, za koju se očekuje da će se ponovo aktivirati u zimskoj sezoni”, poručio je Murati.

Podsjetio je da je pilot mjera finansijski podržana od strane Energetskog paketa Evropske unije, u okviru podrške zemalja Zapadnog Balkana za prevazilaženje energetske krize.

(Kosovo online)