Connect with us

Kosovo

Ministarstvo zdravlja: Građani imaju priliku da izaberu vakcinu

Objavljeno

-

Trenutne zalihe vakcina na Kosovu je stabilna, stoga je Odbor za imunizaciju protiv kovida-19 odlučio da se od sljedeće nedjelje građanima pruži prilika da izaberu vakcinu, uz konsultacije sa ljekarom iz tima, do daljnjeg, prenosi Kosovo pres.

„Građani se pozivaju da pristupe platformi e-Kosovo za zakazivanje vakcinacije protiv virusa kovid-19 https://ekosova.rks-gov.net/Service/14. Pravo na zakazivanje i izbor vakcine imaju sljedeće kategorije: građani stariji od 40 godina, osobe sa hroničnim bolestima bez obzira na starost (sa medicinskim dokazima), građani sljedećih profesija: zdravstveni radnici, učitelji, Snage bezbednosti (policija i KBS), članovi Savjeta bezbednosti Kosova, pripadnici Kosovske obaveštajne agencije, članovi civilne vlasti Kosova, vatrogasci, građanima kojima je za putovanje neophodna viza, zaposleni u avio agencijama, Državna agencija za vazdušnu plovidbu, Međunarodni aerodrom u Prištini ’Adem Jašari’, Carinici, Novinari, zaposleni u ugostiteljstvu – dokaz ugovor o radu“, navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

U saopštenju se ističe da da bilo koja kategorija građana koja primi poruku / obaveštenje o vakcinaciji, prilikom predstavljanja u centru za vakcinaciju u mjestu prebivališta, treba da ima sa sobom dokaz o kategoriji kojoj pripada.

„Obaveštavaju se svi građani koji su se prijavili za vakcinaciju od 29.03.2021. – 15.06.2021. a nisu kontaktirani, da zakažu termin vakcinacije putem platformi e-Kosovo“, dodaje se u saopštenju.

(Kosovapress)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply