Connect with us

Kosovo

Među kandidatima za gradonačelnike i oni sa aktivnim optužnicama

Objavljeno

-

Kosovski institut za pravo objavio je danas izvještaj “Integritet kandidata za gradonačelnike – Analiza kandidata koji imaju problem sa zakonom”, u kome se navodi da stranke uglavnom nisu vodile računa o tom aspektu, prilikom izbora kandidata, prenosi Koha.

Nalazi Izvještaja, koji je urađen uz podršku Stejt Departmenta i Biroa za međunarodnu narkotiku i sprovođenje zakona, pokazuju da, sa izuzetkom DSK, u svim većim strankama ima kadidata za gradonačelnika, koji imaju problem sa zakonom.

Iz Instituta navode da ima kandidata koji imaju zakonsku sankciju izrečenu u posljednje tri godine, kao i onih kojima je izrečena prije tog roka, ali da se čak osam njih suočava sa aktivnim optužnicama.

Kako navode iz Instituta, stranke koje su kandidovale najviše osoba koje imaju problem sa zakonom su Alijansa za Budućnost Kosova i Demokratska partija Kosova, sa po tri takva kandidata. Sledi Samoopredeljenje sa dva sporna kandidata i NISMA sa jednim. Jedina stranka čiji kandidati nisu sporni je Demokratski savez Kosova.

Lokalni izbori na Kosovu biće održani 17. okrobra, a biraće se gradonačelnici i odbornici opštinskih parlamenata u svih 36 opština.

(Koha ditore, Kosovo online)

Advertisement
Komentariši

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply