Connect with us

Kosovo

Mazreku: Osiguravajuća društva platila 35 miliona evra odštete za šest mjeseci

Objavljeno

-

Direktor Kosovskog biroa za osiguranje Sami Mazreku rekao je da su osiguravajuća društva u prvih šest mjeseci ove godine isplatila odštetu od oko 35 miliona evra, odnosno osam miliona evra više, u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine, prenosi Ekonomija onlajn.

Mazreku ističe da je od januara ove godine do sada izdato oko 350.000 osiguravajućih polisa za automobile i druge kategorije motornih vozila koja dolaze iz Evrope.

“Ako govorimo o prihodima, to je oko sedam miliona evra sa PDV-om, ali sada vidimo da i dalje ima protoka preko prelaza i pored toga što su neki od njih završili godišnji odmor, još uvek postoji deo sunarodnika koji su i dalje dolazi na Kosovo u ovom trenutku“, rekao je on.

Direktor Kosovskog biroa za osiguranje dodaje da su osiguravajuća društva u prvih šest meseci 2023. isplatila štete za oko 30 odsto više nego prošle godine i naglasio da zabrinjava veliki broj nezgoda.

“Videli ste i sami nesreće, veliki broj nezgoda sa lakšim povredama i dalje nas zabrinjava. To je za nas zabrinjavajuće i takođe kroz naše sisteme gledamo kako da sprečimo tu pojavu“, poručio je Mazreku.