Connect with us

Kosovo

Kurti u UKCK: Revizijski izvještaji su zabrinuli korumpirane

Objavljeno

-

Premijer Kosova Albin Kurti posjetio je Univerzitetski klinički centar Kosova (UKCK) i Univerzitetsku kliničku službu Kosova (UKSK).

Nakon sastanka, Kurti se obratio medijima. Govorio je o paljenju automobila direktora jedinice za internu reviziju UKSK. Kurti mu je zahvalio, što je nakon što mu je dva puta zapaljeno auto, ipak otišao na posao. Premijer je rekao da su korektni revizorski izvještaji zabrinuli korumpirane.

„Danas sam posjetio Univerzitetsku kliničku službu Kosova, koja pruža usluge građanima i pacijentima širom Kosova, bez diskriminacije, redovno nastavljaju da liječe 16.500 pacijenata sa hroničnim bolestima… . Moja posjeta je da izrazim podršku novom vršiocu dužnosti šefu UKSK dr. Pranveri Zejnullahu-Raqi”, rekao je Kurti, prenosi RTKlive.

„Auto Muse Vitije je dva puta zapaljeno u dvorištu zgrade, prvi put 19. avgusta i onda ponovo je zapaljeno auto ovog direktora, koji je uz tačnu reviziju izvještaja, pronašao prekršaje koji uznemiruju korumpirane koji su veoma zabrinuti kako će se ti prekršaji dalje odvijati“, naglasio je Kurti.

Kurti je dao punu podršku direktoru Musi Vitiji i obećao da se slučajevi neće ponoviti i da će kriminalci zavrsiti u zatvor.

“Izražavam ogorčenje na dvije kompanije koje bi trebalo ispitati zašto nisu bile na visini zadatka. Riječ je o firmi za fizičko obezbeđenje ‘Security Code’, i druga firma “Quantic”, koja ima zadatak da vrši vizuelni nadzor preko kamera koje su postavljene ovdje u UKCK-u i UKSK-u. generalno“, naglasio je Kurti.

Dodajući da treba ispitati zašto ove dvije kompanije nisu bile na visini zadatka, premijer Kurti je rekao da nije moguće da kamere nisu radile. “Smatramo da je krajnje vrijeme da državni organi djeluju brže”, rekao je Kurti.

Šef Vlade je ocijenio da je u UKSK povećana disciplina i rad.

„Želim da se zahvalim premijeru na podršci“, rekla je Zejnullahu Raçi, koja je informisala Kurtija o zdravstvenim uslugama.

Zejnullahu Raçi je takođe kazala da kompanija za fizičko obezbjeđenje nije uspela da obezbedi sigurnost i nadzor koji bi UKSK trebalo da ima.

„U roku od nedjelju dana tražio sam da se preduzmu hitne mjere. Osiguranje nije samo za osoblje već i za pacijente. Prije svega, moraju biti bezbedni”, naglašava ona.

Kurtijeva posjeta UKCK dogodila se samo nekoliko dana nakon ostavke bivšeg ministra Rifata Latifa.

Trenutno su Ministarstvo zdravlja, kao i UKCK, bez čelnika, a obje institucije rade sa zamjenicima i v.d.

(RTKlive)