Connect with us

Kosovo

Kurti sa američkim senatorima: Sporazum primjeniti u potpunosti, brzo i bezuslovno

Objavljeno

-

Premijer Kosova Aljbin Kurti sastao se u Prištini sa američkim senatorima Krisom Marfijem i Gerijem Pitersom i tom prilikom istakao da sporazum sa Srbijom treba da se primjeni u potpunosti, brzo i bezuslovno, piše Reporteri.

Kurti je kazao da je sa dvojicom senatora razgovarao o najnovijim dešavanjima na Kosovu.

“Danas smo takođe razgovarali o upravljanju ove vlade u posljednje dvije godine, dostignućima, napretku i budućim ciljevima. Razgovarali smo i o rezultatima dijaloga između Kosova i Srbije uz posredovanje Evropske unije sa akcentom na osnovni sporazum i aneksu za implementaciju“, rekao je Kurti.

Prema njegovim riječima, oni predstavljaju unapređenje odnosa Kosova i Srbije , kao i platformu za potpunu normalizaciju odnosa.

“Oni predstavljaju unapređenje odnosa između dvije zemlje i platforma su i prilika za njihovu punu normalizaciju, stoga nam je potrebna brza i bezuslovna puna implementacija”, rekao je Kurti.

Kurti je na kraju zahvalio obojici američkih senatora na posjeti i njihovom kontinuiranom doprinosu jačanju veza prijateljskih, panterskih i savezničkih zemalja.

(Reporteri, Kosovo online)