Connect with us

Kosovo

Kurti razgovarao sa Erdoganom o dijalogu Kosova i Srbije

Objavljeno

-

Premijer Kosova Albin Kurti razgovarao je večeras telefonom sa predskednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom o posljednjem sastanku u okviru dijaloga u Briselu, o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, a turski predsjednik je pozdravio postignuti rezultat i izrazio podršku i spremnost da pruži pomoć, preneo je Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju, Erdogan je zahvalio Kosovu na solidarnosti sa državom i narodom Turske, koja nakon zemljotresa početkom februara prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom veku.

Turski predsjednik je zahvalio pripadnicima KBS koji su tragali i spasavali ljude u ruševinama, kao i na proglašenju dana žalosti na Kosovu.

“Kurti je u ime vlade i naroda Kosova još jednom izrazio saučešće Erdoganu i porodicama žrtava zemljotresa i narodu Turske. Zahvalio je Erdoganu na gostoprimstvu u Istanbulu 3. februara, kada su imali veoma produktivan sastanak koji će poslužiti za dalje jačanje odnosa i trajnog prijateljstva između naše dve zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Kurti je rekao da Kosovo nije velika zemlja, ali “ima veliko srce” i pokazala je velikodušnost prema svima koji su u nevolji, pa tako i prema Ukrajincima i Avganistancima.

“Kosovo jeste i uvijek će biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku“, navodi se u saopštenju.

(Reporteri, Kosovo online)